Albert Rubens

Albert Rubens werd geboren op 2 juni 1944 in Tielt. Hij volgde sierkunsten, grafiek en monumentale kunsten aan het Hoger Instituut voor Beeldende Kunsten Sint-Lucas in Gent. Al tijdens zijn studies keerde Albert Rubens zich af van figuratieve kunst.

Vanaf 1965 werd de kubus de uitvalsbasis voor het werk van Albert Rubens. Gedeconstrueerde kubussen vormen de basis van zijn werk, niet alleen tweedimensionaal op doek, maar ook driedimensionaal in reliëfs. Naast de kubus is ook het zwart typerend voor Rubens' werk. Bovendien hanteert Albert Rubens een wetenschappelijke benadering. Aangezien zijn werk draait rond de geometrie van een kubus, hoeft het niet te verbazen dat Albert Rubens wiskunde gebruikt bij het maken van zijn composities.

Albert Rubens maakte vanaf 1969 ook deel uit van Plus-Kern-Centrum voor Konstructieve Vormgeving, een Gents kunstenaarscollectief met onder andere Amedée Cortier en Yves De Smet. Het werk van Albert Rubens is in heel wat collecties terug te vinden, zowel in het binnen- als in het buitenland.

Van 19 februari 2017 tot en met 19 maart 2017 stelde AP'ART het werk van Albert Rubens tentoon met de expositie "Geometrisch denken."


Terug naar overzicht

Collection