Dieter Lannoo

Dieter Lannoo is geboren in 1976 te Oostende. Hij studeerde af als interieurvormgever, en volgde ook een opleiding shoe-design en goudsmid. Lannoo was ook jaren actief als street artist. Zijn werk is dan ook niet ver verwijderd van grafische en architecturale vormtaal.

Zijn œuvre bestaat voornamelijk uit sculpturen, tekeningen en schilderijen. Lannoo bouwt zijn werken op vanuit een sterk uitgepuurde vormtaal. Hij beperkt zich tot lijnen, punten, vlakken en rechthoeken. Om deze vormtaal tot stand te brengen, maakt Lannoo vooral gebruik van een trekpen, acryl en inkt voor de tekeningen en schilderijen. Voor de sculpturen maakt hij gebruik van hout. In Lannoos oeuvre staat het individu steeds centraal. Zowel de reeks 'Rectangles' als de reeks 'Dots' weergeven de arbeid van het individu. Met 'Rectangles' gaat Lannoo eerder op zoek naar inplanting en actie, terwijl hij met 'Dots' eerder tijd en actie onderzoekt. De sculpturen van Dieter Lannoo vertaalt dan weer hoe een individu zich kan verhouden ten opzichte van bepaalde kringen.

AP'ART heeft het werk van Dieter Lannoo in permanentie. Er liepen reeds twee tentoonstellingen met zijn werk. De eerste liep van 19 november 2017 tot 17 december 2017, en hierbij werd Lannoos werk geconfronteerd met dat van Yves De Smet. Bij de tweede tentoonstelling, van 24 maart 2019 tot 5 mei 2019, werd zijn werk getoond naast dat van Gilbert Decock.


Terug naar overzicht

Collection